Sporttherapie & -massage
Bezoek onze praktijk
Chr. Huygensstraat 19, Volendam
Openingstijden
Ma - za: vanaf 12:00

Triggerpoints en klachten

Triggerpoints zijn pijnlijke, voelbare verhardingen in het spierweefsel. In deze lokale verkrampingen worden afvalstoffen niet afgevoerd en ontstaat een gebrek aan doorbloeding en toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Mogelijke oorzaken zijn overbelasting door zware inspanning, langdurige of herhaaldelijke aanspanning, een verkeerde houding of impact door bijvoorbeeld ongevallen. Ook kan het worden veroorzaakt door beenlengteverschil, bekkenscheefstand, vorm- en standafwijking van de voet of andere lichamelijke kenmerken.

Veelvorkomende klachten die worden ervaren door actieve triggerpoints zijn spierpijn en -stijfheid, hoofd-, nek- en rugpijn, pijn in de aanhechtingen (pezen), ontstekingen; zelfs kracht- en functievermindering, tintelingen en duizeligheid. De pijn kan zich uitstralen naar meerdere gebieden.

Onze behandeling

Door middel van speciale, diepe massagetechnieken en drukuitoefening zijn wij in staat om actieve triggerpoints te deactiveren naar passieve triggerpoints. Dit zorgt voor lokale ontspanning en directe pijnverlichting en herstelt de doorbloeding.