Sporttherapie & -massage
Bezoek onze praktijk
Chr. Huygensstraat 19, Volendam
Openingstijden
Ma - za: vanaf 12:00

Met een passie voor sport al sinds zijn jeugd en een diepgaande interesse in het versterken van het lichaam, heeft Henk gekozen voor een carrière binnen dit vakgebied.

Samen met Johan heeft Henk 'Kluessien Sporttherapie' opgericht met de intentie cliënten de juiste zorg te kunnen bieden door klachten te behandelen bij de kern. "Als sporttherapeut heb ik de kans om mensen te helpen met blijvend herstel van fysieke klachten. Dit, door middel van het onderzoeken en corrigeren van eventuele disbalans in de afstelling van het lichaam, het deactiveren van de vaak gepaarde spanning door triggerpointbehandelingen en nazorg met een combinatie van diverse massagetechnieken."

Werkwijze
Iedere behandeling wordt standaard begonnen met het oplossen van scheefstanden in het lichaam. Deze eerste stap is vaak al doeltreffend. Voor een effectieve acceptatie van deze correcties door het lichaam, wordt de behandeling vervolgd met het oplossen van de aanwezige spierblokkades door triggerpointbehandeling. Het triggeren van de probleemgebieden zorgt ervoor dat de spanning afneemt. Dit zorgt voor effectieve klachtvermindering en pijnverlichting, met zelfs in sommige gevallen uitstel van geplande operaties tot gevolg.

Educatie

 Sportmassage en verzorging - ACE
 A Licentie Sport-therapeut - NESM
 Gewrichtscorrecties - ATS
 Triggerpoint massage - ACE
 Nascholing rugwerveltherapie volgens Dorn en massage volgens Breuss - KTNO
  Nascholing Dorntherapie: werveltellen, meridianen, voeding en gezichtsdiagnostiek - KTNO
  Ortho-kinesio taping - Massage Opleidingen Lian Bart
 Manuele lymfe drainage - Massage Opleidingen Lian Bart
  Blessurepreventie - NESM