Sporttherapie & -massage
Bezoek onze praktijk
Chr. Huygensstraat 19, Volendam
Openingstijden
Ma - za: vanaf 12:00

Johan, mede-oprichter van Kluessien Sporttherapie, heeft samen met zoon Henk de stap gezet tot het openen van een praktijk die klanten een unieke combinatie biedt van traditionele sportmassages en een specialisatie in triggerpointbehandelingen en gewrichts- en wervelcorrecties.

Al ruim dertig jaar gepassioneerd hardloper en als aannemer in de bouw, heeft Johan talloze lichamelijke klachten bij generatiegenoten zien opspelen. Hier is zijn verregaande interesse in sporttherapie ontstaan. Met een carrière switch naar sporttherapeut krijgt hij de kans anderen én zichzelf helpen deze klachten de deur voorbij te laten gaan.

Werkwijze
Iedere behandeling wordt standaard begonnen met het oplossen van scheefstanden in het lichaam. Deze eerste stap is vaak al doeltreffend. Voor een effectieve acceptatie van deze correcties door het lichaam, wordt de behandeling vervolgd met het oplossen van de aanwezige spierblokkades door triggerpointbehandeling. Het triggeren van de probleemgebieden zorgt ervoor dat de spanning afneemt. Dit zorgt voor effectieve klachtvermindering en pijnverlichting, met zelfs in sommige gevallen uitstel van geplande operaties tot gevolg.

Educatie

 Sportmassage en verzorging - ACE
 A Licentie Sport-therapeut - NESM
 Gewrichtscorrecties - ATS
 Triggerpoint massage - ACE
 Nascholing rugwerveltherapie volgens Dorn en massage volgens Breuss - KTNO
  Nascholing Dorntherapie: werveltellen, meridianen, voeding en gezichtsdiagnostiek - KTNO
  Ortho-kinesio taping - Massage Opleidingen Lian Bart
 Manuele lymfe drainage - Massage Opleidingen Lian Bart
  Blessurepreventie - NESM